Vlierbloesem voor in je water (recept)

Vlierbloesem: Geef je water een fluweelzachte smaak van de vlier.

Geniet van de vlier en maak er een heerlijke kan vlierbloesemwater met citroen van. Vlierbloesem vind je in het voorjaar, dan staat de struik in bloei. De kans is groot dat er een struik of kleine boom bij jou om de hoek staat. Heb je er wel eens op gelet? Neem vooral een kijkje of zoek het via deze weg op. Maak gebruik van de aanwezigheid van deze struik/boom, en verras jezelf en je bezoek door vlierwater te maken. Ook voor kinderen is het geweldig om dit zelf te plukken en maken. Het staat erg gezellig op tafel!

Recept: Vlierbloesemwater met citroen
vlierbloesem
Ga naar een vlier bij jou in de buurt om de bloesem te kunnen plukken
Pluk ongeveer 6 takjes met bloesem en neem ze mee (pluk lekker hoog uit de boom)
Kijk of ze schoon zijn, en haal eventuele aanwezige beestjes er vanaf. Afspoelen is niet altijd nodig. Dan behoud je ook de goede stoffen van het stuifmeel
Doe de takjes vervolgens in een kan met water
Voeg er een in biologische citroen bij die je door de helft hebt gesneden
Zet het water een dag/nacht in de koelkast
Zie hoe vrolijk het er uit ziet en laat je verassen door de smaak!
Blijf er iets langer van genieten door de kan weer bij te vullen met nieuw water.

vlier

Apotheek van de struik/boom
Wist je dat dit vlierbloesem ook heel gezond voor je is? Vlier verhoogd de weerstand en is een mooie remedie bij griep, keelpijn en verkoudheid. De vlier werkt verzachtend, zuiverend en ontsmettend. Het werkt daarnaast regulerend op de vochthuishouding. Het heeft een licht laxerende werking.

Wil jij je eetpatroon ook wel eens onder de loep nemen? Of wil je meer weten over de leuke workshops? Neem dan gerust contact op.