Peren met cacao en kokos traktatie

Peren met cacao en kokos

Dit is echt een super leuke, gezonde en lekkere traktatie. Je gebruikt peer, dat is perfect voor de herfst en wintermaanden met veel feestdagen. Wil je bijvoorbeeld het nieuwe jaar feestelijk, lekker en vooral vrolijk inluiden? Dat kan! Je maakt voor deze traktatie gebruik van peren en cacao, die bijdragen aan een goed humeur vanwege de voedingsstoffen. Deze traktatie is ook nog eens makkelijk te maken.

peer en cacao

Hoe maak je deze vrolijke traktatie?
Smelt een halve reep hele pure chocola au bain-marie op laag vuur. (Kies voor een reep pure chocolade die 85 tot 99 procent cacao bevat). Je kunt een au bain-marie maken door een laagje water in een pan op het vuur te zetten en net niet aan de kook te brengen. Daarop zet je een iets kleinere pan die op het water drijft. Daar laat je de reep langzaam in smelten.
Was intussen de peren en snijd ze in kleine stukjes. Laat de schil er aan zitten, want ze bevatten veel goede voedingsstoffen.
Dompel de peren onder in de gesmolten chocolade
Prik de blokjes peer daarna op een prikker
Strooi er kokos snippers overheen
Zet  het weg in de koeling. De chocolade om het fruit heen wordt na 15 minuten weer krokant.
Gebruik eventueel ook stukjes ananas, het staat leuk en het smaakt erg goed bij dit recept.

Tip:
Laat ook kinderen helpen met prikken, dippen en versieren. Het is een leuke activiteit. Wedden dat ze dan wèl van deze bittere chocolade met minder toegevoegd suiker houden!

Weetjes bij dit recept
Deze traktatie ziet er niet alleen vrolijk uit. In peren zitten ook eiwitten, vooral het aminozuur L-tyrosine. Dit eiwit zorgt voor een fit gevoel, alertheid en helpt tegen depressieve gevoelens. Cacao bevat de aminozuren tryptofaan, serotonine maar ook fenylalanine. Deze stoffen worden ook in verband gebracht met een goed humeur. Deze traktatie met peren en cacao geeft dus een leuke combinatie van voedingsstoffen. Geniet lekker van je winter!

Wil jij je eetpatroon ook wel eens onder de loep nemen? Of wil je meer weten over de leuke workshops fitter door voeding? Neem dan gerust contact op.