Groententaart met ei en oregano

Groententaart met ei en oregano

Groententaart met ei en oregano, een super recept want je kunt er letterlijk alle kanten mee op. Het is heel erg lekker voor zowel het ontbijt, als voor je lunch of avondmaaltijd. Omdat je veel groenten en ei gebruikt, kun je er zo een halve dag op vooruit.

Fijn toch, dat je niet twee uur na je lunch alweer trek hebt? Hier zorgen onder andere de vezels uit de groenten en de eiwitten uit het ei voor. Je neemt dit heerlijke gerecht ook makkelijk mee op pad. Doordat je gebruik maakt van veel groenten, knoflook, ui en kruiden werk je ook nog aan gezonde darmen wat ervoor zorgt dat je goed functioneert.

Hoe maak je deze groententaart?
Verwarm de oven op 170 graden.
Schil de zoete aardappel en maak de wortels en prei schoon.
Hak de wortels en zoete aardappelen in kleine stukjes in de keukenmachine en doe dit in een kom.
Fruit de prei, geplette knoflooktenen en gesnipperde rode ui kort in de roomboter. Gebruik ook het groene gedeelte van de prei.
Hak dit in hele kleine stukjes met behulp van de keukenmachine waarna je het bij de zoete aardappel en wortels in de kom doet.
Doe er vervolgens 4 eieren bij.
Scheur de oregano en voeg dit er ook bij. Hiermee maak je het gerecht echt helemaal af.
Meng het geheel goed door elkaar.
Verdeel het geheel over een bakvorm. Als je cupjes gebruikt, verdeel je het over de cupjes.
Zet het gerecht in de oven. Het kan op laag vuur een langere tijd in de oven garen. Dit kan zeker 45 minuten duren. Ga vooral af en toe even gluren.
Wanneer het gebakje niet veel vocht meer heeft en het ei is gaar, dan is het klaar!

groententaart

Ingrediënten voor 4 maaltijden, of ca 12 feestelijke taartjes
400 gram gekleurde wortelen (dit staat erg feestelijk)
1 grote zoete (of eventueel een gewone) aardappel van ca 200 gram.
1 niet al te dikke prei
4 eieren
Ui
Knoflook
Klein handje oregano
Eetlepel boter
Klein beetje zout en eventueel ook peper

Tips:
  Ik gebruik compostable baking cups die je bij de natuurwinkel kunt krijgen. Deze werken goed. Bovendien scheelt het weer chemische bestanddelen die je zonder het gebruik van de cupjes wellicht binnenkrijgt.
Net uit de oven is het echt heerlijk, maar koud is dit gerecht ook om van te smullen. Je bewaart de taart het beste in de koeling.
Neem een taartje mee op pad. Bijvoorbeeld voor de lunch.
Heb je geen keukenmachine? Dan kun je gebruik maken van een rasp of spirelli.

Wil jij je eetpatroon ook wel eens onder de loep nemen? Of wil je meer weten over de leuke workshops? Neem dan gerust contact op.