Energiek of ziek

Energiek of ziek?

Ben jij ook liever energiek dan ziek? Het is fijn om lekker in je vel te zitten. Klachten als moeheid, futloosheid of hoofdpijn ontwikkelen zich zo langzaam, dat je eraan gewend raakt. Je realiseert je niet dat je je beter kunnen voelen! Bepaalde klachten zijn tekenen van vervuiling van het lichaam. Neem ze serieus.

Gemiddeld krijg je als mens 3,5 kilo aan kunstmatige stoffen per jaar binnen. Deze ‘ballast’ moet het lichaam er weer uitwerken, anders wordt dit opgeslagen in het lichaam met gezondheidsklachten als gevolg.

Je lichaam vernieuwt zich continue. Het heeft bouwstoffen en energie nodig om nieuwe cellen aan te maken en de organen en weefsels van alle benodigde stoffen te voorzien. Het is daarom belangrijk dat je voeding eet waar weinig stoffen in zitten die ons lichaam schaden. En voedsel dat de bouwstoffen bevat die je lichaam zo hard nodig heeft om zichzelf te vernieuwen, schade te repareren en ziektekiemen te lijf te gaan.

Als je je lichaam enerzijds overbelast met ongezond voedsel en anderzijds tekort doet door het niet van de juiste bouwstoffen te voorzien, zal dit vaak direct, maar vooral ook op de lange termijn gevolgen hebben voor je gezondheid. Vervuiling gaat je gezondheid in de weg zitten. Een tekort aan bouwstoffen en een teveel aan stoffen die het lichaam afbreken zoals suiker, put je lichaam uit.

Als je de eerste symptomen van een verslechterende gezondheidstoestand voor lief neemt, gaan klachten van kwaad tot erger. Vervuiling kan dan niet meer op de natuurlijke weg uit het lichaam en gaat vast zitten. Dit kan zich ontwikkelen tot chronische aandoeningen en welvaartsziekten zoals kanker, reuma, overgewicht, obesitas, burn-out en depressie.

Wat goede voeding kan betekenen

Het is jammer dat we de symptomen van beginnende ziektes vaak niet opmerken. Ons lichaam is wat betreft het aanpakken van gezondheidsproblemen gelukkig tot heel veel moois in staat. Met de juiste bouwstoffen, in de optimale samenstelling, toegespitst op specifieke lichamelijke behoeften. Daar adviseert Toekomst Natuurlijk over!

Wat zijn de effecten van een verbeterd voedingspatroon?

Verbetering van de weerstand.
Snellere genezing van verkoudheden en andere lichte aandoeningen.
Meer energie voor werk en andere activiteiten.
Verbetering van de lichamelijke conditie en betere resultaten van fitnessprogramma’s.
Verbetering van de stressbestendigheid.
Klachtenreductie bij acute en chronische aandoeningen.
Minder bijwerkingen van medische ingrepen en lichaamsvreemde medicijnen.
Minder ongunstige effecten van roken, alcoholgebruik, drugsgebruik en de consumptie van onvolwaardig voedsel.

Zorg goed voor je lijf en begin bij jezelf! Pak eventuele gezondheidsklachten aan, of beter nog, voorkom ze door je lichaam de juiste bouwstoffen te geven. Ook als je geen klachten hebt kun je vitaler worden met de juiste voeding. Toekomst Natuurlijk helpt je daar graag mee verder. Hoe? Lees wat natuurlijke en lichaamsopbouwende voeding kan doen.
Of neem hier contact met ons op.